7 ritualuri de dimineață, care sunt greu de adoptat, dar care te vor răsplăti

 

 

 

“Păsările care se trezesc dimineaţa, vor moşteni Pământul”

 

 

Cel puțin asta este ceea ce a demonstrat un studiu din 2009, făcut la Universitatea din Leipzig.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care se trezesc devreme dimineaţa sunt mai activi decât cei care se trezesc mai târziu.

Nu doar trezitul devreme este important.

Este vorba despre a intra într-o stare de spirit pozitivă şi a face lucruri importante înainte de toți ceilalți.

Nu există niciun motiv în setarea ceasului la un moment timpuriu, dacă doar mergi în fața televizorului înainte de plecarea la locul de muncă.

Pentru a începe ziua bine, trebuie să îţi deprinzi nişte obiceiuri bune.

Iată care sunt cele șapte ritualuri de dimineață, care ar putea părea greu de adoptat, dar în cele din urmă veţi culege recompense majore, în cazul în care vă veţi ţine de ele.

1. Faceți planul cu o seară înainte

 

Acesta nu este un ritual de dimineață, dar este un obicei care cu siguranță să conducă la o rutină de dimineață productivă. Deci, asiguraţi-vă o dimineaţă de succes prin crearea unui plan de joc cu o noapte înainte.

Este întotdeauna util să ai tot ce ai nevoie pentru a doua zi pregătit, pentru a fi gata de plecare atunci când te trezești.

Scrie un mic plan pentru ceea ce urmează să faci ziua următoare.

Toate acestea sună destul de simplu, dar atunci când ajungem acasă seara târziu, este foarte tentant să ne prăbușim pur și simplu pe canapea, cu un pahar de vin, și se lăsăm toată gândirea pentru mâine.

2.Trezeşte-te dureros de devreme

 

Ne pare rău, bufnițe de noapte. Este timpul să vă adaptaţi.

Într-un sondaj făcut cu ajutorul a 20 de directori, citat de Laura Vanderkam, un expert de gestionare a timpului și autorul ” What the Most Successful People Do Before Breakfast “, 90 % au spus că se trezesc înainte de 6 a.m. in timpul saptamanii.

CEO-ul PepsiCo, Indra Nooyi, de exemplu, se trezește la 4 și este în birou, nu mai târziu de 7 a.m.

Da, acest lucru ar putea suna groaznic, dar dacă ajungi să dormi mai devreme, va fi mai uşor să te trezeşti.

 

3.Incepe ziua cu exercitii fizice

 

Dimineața este, probabil, momentul ideal de a face exerciţii fizice.

Președintele american Barack Obama începe fiecare zi, cu exerciţii de forţă şi cardio, în timp ce CEO-ul Twitter Jack Dorsey, face trei repetiții ale unui antrenament de șapte minute, a raportat pentru Business Insider Anisa Purbasari.

 

 4.Abordează proiectele de înaltă prioritate

 Cele mai liniștite ore ale dimineții pot fi momentul ideal pentru a te concentra asupra unui proiect de lucru important fără a fi întrerupt.

Mai mult decât atât, îţi vei canaliza toată energia asupra acestui lucru, înainte ca alţii să îţi distragă atenţia – şeful, copii, colegii de serviciu.

 

5.Lucrează la latura ta creativă

 

Proiectele personale sunt uşor de amânat atunci când ai fost în întâlniri toată ziua, eşti obosit și flămând, și trebuie să îţi dai seama ce să pregăteşti pentru cină.

Un profesor de istorie la Universitatea din Chicago, a declarat pentru Vanderkam că a petrecut orele între 6 și 9 dimineaţa, lucrând la o carte despre politica religioasă din Africa de Vest.

Ea a fost capabil să citească și să scrie articole de revista înainte de a se ocupa de responsabilitățile sale de predare la universitate.

Potrivit ziarului Telegraph, Ludwig Beethoven, John Milton, Kurt Vonnegut, Maya Angelou, și Victor Hugo îşi abordau proiectele creative dimineața devreme.

 

6.Fă sex. Sau pur şi simplu stai de vorbă cu partenerul de viaţă

 

Seara, mult mai probabil vei fi obosit din cauza activităților de peste zi. De aceea, mulți oameni de succes fac din conectarea cu partenerii lor un ritual de dimineață

În plus, se întreabă Vanderkam, ce ar putea fi mai bine decât sexul dinaintea zorilor pentru a te energiza pentru ziua ce urmează? La urma urmei, sexul regulat te poate face mai inteligent și arde calorii.

 

 7.Bucură-te de linişte

 

Viața poate să fie o nebunie. Este adesea greu de găsit un moment de respiro, în programul dvs. de ocupat.

Încercați să vă rezervaţi câteva minute pentru contemplare tăcută la începutul fiecărei zile.

Aveți posibilitatea să utilizați acele momente pașnice pentru a medita, a vă imagina succesul viitor, rugați-vă, sau să reflectaţi asupra a ceea ce sunteţi recunoscător – ceea ce funcționează pentru voi.

 

Sursa: www.independent.co.uk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s